Lainaa.com

Ihania kirjoja

Christine Feehan ja Dark-kirjasarja

07.02.2011, jasmine

Sarjaa ei ole suomennettu vielä. Ensimmäinen kirja eli Dark Prince on kuitenkin kirjoitettu jenkkilässä jo kymmenen vuotta sitten, eli ei varsinaisesti ihan nyt tämän vampyyrihuuman aikana…

-Erilainen tarina taistelijoista jotka ovat täynnä sekä hyvyyttä että pimeyttä. Kumpi voittaa?

Sarja kertoo karpaattien vuorilla asuvista Karpatialaisista (Carphatian), jotka elävät vuosisatoja vanhoiksi, omaavat erikoiskykyjä. He taitavat ilman, maan ja veden hallinnan, paranevat maan sisällä, muuttavat muotoaan miksi vain eläimeksi ja joutuvat käyttämään ravintonaan verta.

He eivät ole silti vampyyrejä. Kun Karpatialainen mies elää parisataavuotiaaksi, menettää hän kykynsä nähdä värejä ja tuntea tunteita kuten rakkautta, pelkoa, häpeää tai kiihkoa. Ainoa mikä voi pelastaa karpatialaisen tältä tyhjältä elämältä, on hänen elämänkumppaninsa. Valitettavasti jokaiselle karpatialaiselle on maailmassa vain yksi oikea elämänkumppani ja jos hän ei kohtaa ajoissa miestään, muuttuu tämä ajan mittaan pedoksi – oikeaksi vampyyriksi.

Koska Karpatialaiset ovat kunnian miehiä, he ovat lupautuneet kohtaamaan auringon (kuoleman)  ennenkuin muuttuvat. Niinpä oikean elämänkumppanin löytyminen on ennenarvoisen tärkeää sekä lajin säilymiselle että miehen elämälle.

Siihen saakka kun Karpatialainen löytää elämänkumppaninsa, hän taistelee vampyyrejä vastaan, yrittäen pelastaa ihmiset vampyyrien kynsistä. Usein vampyyrit ovat Karpatialaisten entisiä ystäviä, jotka eivät ole pystyneet lopettamaan elämäänsä ajoissa.

Dark Prince

Kertoo naisesta, jolla on voimakas telepaattinen kyky. Hän jahtaa sarjamurhaajia heidän jättämiensä tunnejälkien perusteella. Koska työ on äärimmäisen uuvuttavaa, eikä nainen voi levätä hetkeäkään mieleensä tulevista näyistä, hakeutuu hän lomalle Karpaattien vuoristoon.

Mikhail on oman rotunsa prinssi. Hän on elänyt satoja vuosia ja on jo menettänyt toivonsa löytää kumppaninsa. Hän on tekemässä päätöstään jättää maailma ja ottaa vastaan aurinko, kun hänen mieleensä ilmestyy kaunis ääni joka lohduttaa, nauru joka tuo kuplivan valon Mikhailin mieleen.

Mikhail on tyrmistynyt kuinka ihminen voi tunkeutua hänen päähänsä – hänen jonka voima on kaikista suurin, jonka telepaattisille kyvyille ei löydy vertaa edes hänen omiensa joukosta!

Mikhail tajuaa läytäneensä kumppaninsa kun hän alkaa näkemään värejä ja tuntemaan odottamatonta suojelunhalua tuota telepaatikkonaista kohtaan. Hän ymmärtää että Raven voi olla avain heidän ongelmaansa.

Raven tuntee vetoa Mikhailin suuntaan. Hän ei ymmärrä miksi, ja yrittää taistella tunteita vastaan, mutta lopputuloksena Mikhail kantaa hänet sylissään läpi pimeän metsän kotiinsa…

Karpatialaisilla ei ole kuin muutama nainen, joita vaalitaan ja arvostetaan suuresti, mutta he eivät synnytä kuin poikia. Lapset ovat aarteita, koska heitä on niin vähän, mutta vääjäämättä Karpatian rotu on tulossa loppunsa päähän – ellei sitten ihmisnaisista löytyisi pelastus.

Ravenin ja Mikhailin edessä on paljon esteitä, eikä vähimpänä Ravenin siihen astisessa elämässä opittu eristyneisyys ja tottumus olla itse oman onnensa luoja. Mikhaililla on vahva suojeluvaisto ja lujaan pinttyneet tavat mitä naiset voivat tehdä. Tosin Ravenilla ei ole aikomustakaan alkaa Mikhailin nukeksi…

Koska Mikhail on sitonut heidät yhteen ikiaikaisella messulla, ei Ravenin auta kuin alkaa hyväksymään heidän yhteiselonsa. Mutta miltä tuntuu kun yhtäkkiä huomaat juovasi toisen verta ja haluavasi häntä enemmän kuin ketään koskaan? Yhtäkkiä et voi olla enää ulkona päivänvalossa. Kuinka voi pysyä järjissään jos on koko ajan yhteydessä toisen mieleen, jos toinen tietää synkimmätkin salaisuutesi vain katsomalla ne päästäsi?

Tosin Raven kohtaa myös suuren rauhan, sillä Mikhailin seurassa häntä kiusanneet äänet ja toisten ihmisten ajatukset loppuvat kuulumasta ensimmäistä kertaa koskaan.

Mikhail metsästää, juo verta, hautautuu maahan parantumaan. Hän voi muuttua miksi eläimeksi tahansa, pistää ihmiset tekemään mitä tahtoo, komentaa maata ja taivasta sekä johtaa epätoivoista kansaansa reilusti ja suurella auktoriteetillä. Mutta kuinka Raven saakaan hänet käyttäytymään kuin suuri koiranpentu vain sormensa heilautuksella. Kuinka ihmeellistä onkaan rakkaus!

Vaara uhkaa ihmisistä koostuvan lynkkausjoukon muodossa, mutta sopuun päässyt pariskunta kohtaa vaarat yhdessä muiden ikivanhojen karpatialaisten kanssa.

Seuraava kirja Dark Desire kertoo Mikhailin pikkuveljestä, kaksisataa vuotta nuoremmasta vampyyritaistelijasta.

, ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *