Formula 1 VPN-Suomi

muuten vain jorinaa

Stressaaminen on hukkaan heitettyä energiaa

21.02.2011, jasmine

Siippa on pahimmanlaatuinen stressaaja. Kyse on luonteenpiirteestä, sillä hän on stressannut aina. Aiheet ovat vain vaihtuneet nuoruuden tennismatseista tämän päivän yrittämiseen ja sen tuomiin ongelmiin.

Yrittämistä ei todellakaan ole tehty liian helpoksi. Tuntuu että tyhmiä rankaistaan kovimman kautta ja siitä johtuen kaikki vähänkään byrokraattiset asiat on paras laittaa menemään kirjanpitäjälle, ja kalliille sellaiselle. Tosin hintahan on suhteellinen, sillä ilman kirjanpitäjää tappiot olisivat vielä ihan eri luokkaa…

Mutta yrityksessähän riittää murehdittavaa. Ja kun liikevaihto pomppaa sadoista tonneista miljooniin, alkaa panokset kasvamaan. Enää ei auta mennä sillä asenteella että ”lyödään pillit pussiin jos alkaa hirvittämään” (Siippa ei ole koskaan ollutkaan, vain minä :))

Siippa ei viitsi hirveästi yrityksensä asioita mulle kertoa koska

a) en anna suurestikaan vastakaikua (koska siitä marina vain yltyy)

b) hän ei haluaisi tuoda työmurheita kotiin

Mutta käytännössä stressinmäärä kyllä näkyy kotielämässä juuri mökötyksenä ja oman navan tuijotteluna. Suhteellisuudentaju häviää kun märehditään kaikkia asioita vain omasta tornista.

Totta – voihan se toisen niskakipu tuntua melko pieneltä ongelmalta jos on juuri käynyt hakemassa lainaa lisää yhden omakotitalon verran, palkat pitää maksaa työntekijöille jne.

Mutta sen ei pitäisi olla mun mielestä mun eikä lasten ongelma. Meillä pitäisi olla oikeus mukavaan isään ja puolisoon ihan sama mitä se päivällä tekee. Joo, en usko tuohon itsekään…

No, kyllä tässä tukena ollaan kun oikea kriisi tulee tai ulosotto alkaa viemään telkkua ulos, mutta asia jota yritän tässä ulostaa on se, että kuinka raskasta on elää tällaisen stressaaavan ihmisen kanssa. Huomaan tahallani itse painuvani vielä huolettomampaan tilaan – ikäänkuin vastavetona tuolle ikuiselle pessimistille ja asioiden murehtijalle.

”Otetaan asiat vastaan sitten kun ne tulee kohdalle, ei niitä etukäteen murehtimalla saada selvitettyä”, sanon usein Siipalle.

Niin, mutta eihän se niin mene. Taitaa olla suhteellisen tuttua jokaisessa yrittäjäperheessä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *